🌟Är du intresserad av att engagera dig vid sidan av studierna: hjĂ€lp yngre elever med lĂ€xhjĂ€lp via Allakando🌟

MÄnga studenter hjÀlper yngre elever med lÀxhjÀlp

LĂ€xhjĂ€lp har blivit vanligt i det svenska samhĂ€llet. MĂ„nga familjer ser det som en viktig investering i barnens skolgĂ„ng – dĂ„ det leder till höjda skolresultat. Detta har ocksĂ„ inneburit att mĂ„nga studenter fĂ„tt möjlighet att ha undervisning som bisyssla.

År 2007 startades Allakando. Ett lĂ€xhjĂ€lpsföretag med visionen att alla kan mer Ă€n de tror – bara de fĂ„r rĂ€tt studieteknik och vĂ„gar tro pĂ„ sin egen förmĂ„ga. Sedan Ă„r 2007 har mĂ„nga elever fĂ„tt lĂ€xhjĂ€lp. Allakando undervisar Ă„rligen 26 000 elever och bestĂ„r av över 5 900 personer som dagligen hjĂ€lper olika elever med det de behöver hjĂ€lp med. För nĂ„gra Ă„r sedan, 2013, sĂ„ infördes RUT-avdrag för lĂ€xhjĂ€lp. Det innebar rent konkret att den som anlitade studiehjĂ€lp fick avdrag pĂ„ skatten för det – men den möjligheten avskaffades Ă„r 2016 – trots detta sĂ„ Ă€r intresset för lĂ€xhjĂ€lp alltjĂ€mt stort. För mer info om Allakando, tryck hĂ€r.

LÀxhjÀlp leder till att eleverna fÄr bÀttre betyg

Ett av de frĂ€msta skĂ€len till att förĂ€ldrar anlitar studiehjĂ€lp Ă€r att det fungerar. 9 av 10 av de elever som fĂ„r lĂ€xhjĂ€lp frĂ„n Allakando höjer sina betyg. Betyg Ă€r ett viktigt urvalsinstrument för att komma in pĂ„ högre utbildning – sĂ„ lĂ€xhjĂ€lpen spelar dĂ€rför en viktig roll – men betygen Ă€r ocksĂ„ en vĂ€rdemĂ€tare pĂ„ kunskap. Allakandos arbete leder dĂ€rför till att eleverna fĂ„r bĂ€ttre möjligheter att utbilda sig vidare eller göra sig gĂ€llande pĂ„ arbetsmarknaden, men ocksĂ„ att eleverna fördjupar sina kunskaper och förbĂ€ttrar sina förmĂ„gor. Det Ă€r dock inte bara Allakando som bidrar med lĂ€xhjĂ€lp till Sveriges elever – utan det finns flera aktörer – exempelvis Smartstudies. Smartstudies Ă€r sĂ€rskilt specialiserade pĂ„ mattehjĂ€lp och har mĂ„nga skickliga och kompetenta mattelĂ€rare, mer info finns hĂ€r.

LĂ€xhjĂ€lp – en möjlighet för studenter att hjĂ€lpa yngre elever

Privatundervisning medför stora fördelar för den enskilde eleven, men ocksÄ pÄ samhÀllsnivÄ. Allakando skapar möjligheten för mÄnga studenter att göra en insats genom att undervisa yngre elever, i kurser och Àmnen som de tidigare sjÀlva har lÀst och bemÀstrat. PÄ sÄ sÀtt kan en student som vill ha en intressant och givande sysselsÀttning vid sidan av sina egna studier, fÄ möjligheten att genom studiehjÀlp engagera sig i en elevs utbildning och kunskapsutveckling.

Engagera dig i studiehjĂ€lp – meriterande och flexibelt

En sak som gör det sÀrskilt lÀmpligt för studenter att bistÄ i undervisning av yngre elever Àr att det Àr en mycket flexibel sysselsÀttning. Tiderna och dagarna Àr anpassningsbara och bestÀms i mötet mellan familj och lÀrare. Barnen som ska fÄ privatundervisningen gÄr i skolan pÄ dagarna, precis som de flesta lÀrare som ocksÄ Àr studenter, pÄ sÄ sÀtt krockar inte den sysselsÀttningen med studierna. 

LÀxhjÀlp fysiskt eller online

Det finns ocksÄ en hel del undervisning som bedrivs digitalt. Det kan exempelvis bero pÄ att det passar familjen bÀttre, dÄ den bor pÄ en ort med sÀmre kommunikationer. Allakando har en sÀrskild plattform för distansundervisning och har ett vÀl bearbetat pedagogiskt upplÀgg för detta ÀndamÄl. PÄ denna sida finns info om Allakando lÀxhjÀlp online.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.