Är du ute efter en perfekt sysselsättning vid sidan av dina studier så kan du nu söka till att bli studiecoach. Då får du chansen att hjälpa yngre elever förbättra sina studieresultat. Det är många som gärna vill ha studiehjälp och söker sig därmed till utbildningsorganisationen SmartStudies. De ser till att matcha dig med en elev där du kan göra skillnad. Du kan läsa mer här om SmartStudies läxhjälp samt mattehjälp och vad det innebär att vara studiecoach! 

Ge läxhjälp på plats eller online 

Länge var läxhjälp endast utbrett i de största städerna, Allakandos läxhjälp Stockholm var störst. Dock har läxhjälp de senaste åren växt i popularitet, framförallt i studentstäderna där det finns många kompetenta studenter som vill hjälpa till. Specialistavdelningar såsom SmartStudies har också växt fram.

Inom läxhjälp har du själv mycket flexibilitet. Antingen så väljer du att träffa din elev för fysisk läxhjälp där man väljer att antingen ses på ett stadsbiblioteket eller hemma hos eleven. Men du kan också ge läxhjälp online. Då behöver varken du eller din elev resa mer än nödvändigt och ni får använda er av online verktyg och mötas i ett virtuellt klassrum. I samband med corona pandemin så är detta ett mycket populärt alternativ. 

Läxhjälp finns för alla ämnen och nivåer 

Det finns stöd för alla skolämnen och på alla nivåer. Det finns elever som går i grundskolan eller på gymnasiet som söker sig till läxhjälp. Det finns också studenter på universitet och högskolenivå som gärna tar hjälp av en studiecoach också. Även studiecoachning på Allakando inom högskoleprovet har ökat mer popularitet de senaste åren.

Läser du på universitetsnivå så är du kvalificerad för att hjälpa till på alla nivåer. Men du hjälper till inom ditt egna studieämne främst. Du kan exempelvis läsa allt från språk. psykologi till kemi, fysik och matte. Du kan höra av dig till antingen SmartStudies eller deras systerorganisation Allakando läxhjälp om du vill bli studiecoach. Skicka in en ansökan så får du hjälp med att hitta rätt! 

Hjälpt till med läxhjälp inom matematik

Är du expert på just matematik så kan du säga till. Du kan nämligen fokusera på att bli mattelärare och vara en del av antingen SmartStudies mattehjälp eller hos systerorganisationen  SmartStudies. Även om båda ger läxhjälp inom alla ämnen så bildades systerogansiationen för att fokusera på att ge just mattehjälp och hitta studenter som är sugen på att hjälpa till som studiecoacher inom detta. Läser du på universitetsnivå och har goda mattekunskaper, på både lägre och mycket hög nivå så är du starkt efterfrågad. Just matematik är ett ämne som många elever vill ha stöd inom. 

Du blir upplärd som studiecoach inom läxhjälp 

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av att vara privatlärare eller ha gett studiehjälp tidigare. Om du blir antagen till att bli studiecoach så kommer du att få gå utbildningar för att lära dig mer om studietekniker och studiemotivation samt skolas i Allakando pedagogiken — att alla kan mer än du tror. Detta är grundfilosofin som sa synas i allt arbete man gör. Du kan själv läsa mer här om läxhjälp och få tips om studietekniker, eller få information om exempelvis högskoleprovet.
Vill du ha tips för dina egna studier kan du själv läsa på hemsidan om läxhjälp om strategier och metoder som brukar appliceras inom SmartStudies läxhjälp.